Vieraskäyttäjän poistaminen Macista

Jättämällä vieraskäyttäjätilit auki Mac-tietokoneellesi, kun käyttäjä ei enää tarvitse käyttöoikeuksia, yritys- ja henkilökohtaiset tiedostosi voivat olla vaarassa. Poista tarpeettomat tilit Käyttäjät ja ryhmät -osiosta, joka on Järjestelmäasetuksissa. Jos vieraalla on luku- ja kirjoitusoikeudet, sinun on päätettävä, mitä tehdä käyttäjän kotikansiolle - joko pitää kansio tai pakata se levykuvaksi.

Vieraskäyttäjätilin poistaminen

1

Napsauta työpöydän vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-valikkoa ja valitse Järjestelmäasetukset. Napsauta "Käyttäjät ja ryhmät" -kuvaketta Järjestelmä-osiossa.

2

Napsauta "Lukitse" -kuvaketta oikeassa alakulmassa ja kirjoita järjestelmänvalvojan nimi ja salasana pyydettäessä. Tämä avaa asetukset, jotta voit tehdä muutoksia.

3

Valitse Vieraskäyttäjä-tili vasemmasta sarakkeesta. Poista valinta "Salli vieraiden kirjautua sisään tähän tietokoneeseen" -valinnan valinta. Vieraskäyttäjätili on poistettu käytöstä.

4

Napsauta "Lukitse" -kuvaketta estääksesi muita muuttamasta asetuksia.

Muiden käyttäjien poistaminen

1

Avaa Apple-valikosta Järjestelmäasetukset ja napsauta Käyttäjät ja ryhmät -kuvaketta. Napsauta Lukitse-kuvaketta ja kirjoita järjestelmänvalvojan nimi ja salasana.

2

Napsauta poistettavan käyttäjän nimeä vasemmassa sarakkeessa. Napsauta sarakkeen alla olevaa "-" -painiketta. Jos tili on tarkoitettu vain jakamiseen, avautuu valintaikkuna, jossa sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat poistaa tilin. Napsauta "Ok".

3

Tallenna vieraskäyttäjän kotikansio haluttaessa valitsemalla "Tallenna kotikansio levykuvaan". Kuva tallennetaan Käyttäjät-kansioon Poistetut käyttäjät -alikansioon. Jos et valitse tätä vaihtoehtoa, käyttäjän kotikansio pysyy Käyttäjät-kansiossa. Napsauta "Poista käyttäjä".

4

Napsauta Lukitse-kuvaketta, jotta kukaan ei voi muuttaa asetuksia ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia.